Sleepover

Spenderar natten hos mamma när pappa jobbar i england. Det blir som en liten sleepover. Mammas mat och massa prat och skratt. Jag har verkligen världens bästa mamma, har alltid lika roligt med henne. 

Fick låna en pyjamas och känner mig helt FAB!!


Inte fullt lika solig måndagsmorgon

Av okänd anledning så är min lektion insälld idag så jag är ledig. Jag skulle ha läst Naturkunskap idag men det kommer bli plugg här hemma i alla fall. Matteräkning och uppsatsskrivning kommer stå på prioriteringslistan. 
 
Det blev faktiskt en liten skogspromenad igår, jag tänkte försöka sluta fred med min lilla kompaktkamera. En Canon Powershot G15, annars plåtar jag med min Canon EOS 60D med olika objektiv men den är lite tung att släpa på i vardagen. Det som är svårast att vänja sig vid är nog autofokusen. Jag tycker inte om att använda autofokus. Men det är bara bita i gräset och tugga och svälja så att säga. Några få bilder fick jag som blev hyffsade i alla fall. 
 
Planen var att börja med en långpromenad till naturreservatet här i Tyresö och rasta sambon och storkameran men vädret vill än så länge inte godkänna den planen. Det blåser och regnar och är inte idealt kamera väder. 
 
Så frukost står på schemat och sen ska kunskapen flöda!
 

Mysig söndagsmorgon

 Jag sitter och njuter av den här härliga söndagsmorgonen. Med en kopp rykande hett nyponte sitter jag uppkrupen i hörnet av soffan och tittar ut på barnen som leker på innergården. Funderar på vad jag ska hitta på för något idag. Min lilla katt Lovis sitter bredvid och lapar sol och min sambo ligger och sover efter ett nattpass på jobbet. I bakgrunden hör jag musik, ljuva toner och rader av franska. Mysfaktorn är hög.
 
Vädret är perfekt för en promenad i skogen, en tur med kameran kanske? 
Jag kanske ska dra fram lite penslar och skapa nya historier med färg och duk, eller jaga rätt på en spännande bok och läsa timme ut och timme in ute på balkongen. Njuta av den sista sommarvärmen.
Jag börjar nog med en promenad så får vi se vad som händer sedan.